• Lovište

  Ловиште "Каменица"

  Ловиште "Каменица" је пуно разноврсне дивљачи.
  Конфигурација терена је брдско-планинска што представља идеално станиште за крупну дивљач!
  Више о ловишту

 • Divljač

  Трофејна дивљач

  Велики број трофејне дивљачи је потврда домаћинског газдовања у нашем Ловачком удружењу.

  Више о дивљачи

 • Lovni turizam

  Ловни туризам

  Велики број ловаца туриста у нашем ловишту доказује да су услови за ловни туризам идеални!

  Више о ловном туризму

 • Sekcije

  ЛУ "Карађорђе" Топола
  организовано је у
  4 секције

  Активне секције доприносе квалитетном функционисању Ловачког удружења. Више о секцијама

Ловно стрељаштво


ШУМАДИЈСКА ЛИГА

НАЈБОЉИМ ПУЦЊЕМ ДО ПОБЕДЕ

Шумадијска лига у гађању глинених голубова навршила је пуних петнаест година постојања и рада. Формирана је 2000. године од стране пет ЛУ, и то: ''Шумадија'' из Крагујевца, ''Сребрница'' из Страгара, ''Карађорђе'' из Тополе, ''Градиште'' из Раче и ''Владан Милошевић'' из Кнића. За то време прешла је врло динамичан развојни пут, а по резултатима које је постигла – једна од најбољих лига у Републици Србији. Број ЛУ који су приступали Шумадијској лиги увећавао се сваке године и нарастао на 16 учесника. У том тренутку, лига се простирала од Београда до Ниша и од Аранђеловца до Јагодине. По броју удружења, територији и члановима које представља, најбројнија је и највећа лига у Србији. Због даљег развоја ловног стрељаштва од постојећих чланица формирана је нова – Јужна лига.
             У сезони 2015, после пет одржаних кола, најбољи резултат постигла је екипа ЛУ ''Карађорђе'' из Тополе а појединачно најбољи је био Зоран Благојевић члан екипе ЛУ ''Градиште'' из Раче.
              За ову годину учешће је најавило девет екипа и то: ''Шумадија'' из Крагујевца, ''Карађорђе'' из Тополе, ''Градиште'' из Раче, ''Краљево'' из Краљева, ''Јелен'' из Наталинаца, ''Раде Јоксић'' из Јежевице, ''Чачак'' из Чачка, ''Књаз Милош'' из Пожеге и ''Букуља'' из Аранђеловца. Лига је отворена за сва нова удружења која имају жељу да узму учешће.
               Заједнички састанак свих чланова лиге заказан је за 8. мај 2015. године, у просторијама ЛСЦС у Крагујевцу. На њему ће бити донет календар такмичења за сезону 2015. и договорена даља сарадња удружења у развоју ловног стрељаштва на простору ЛСЦС. Планирано је одржавање шест кола у овој календарској години. Прво коло почиње у другој половини јуна а последње је планирано за крај августа. Резултати у лиги су толико изједначени да се победник незна до задњег кола а често на крају такмичења одлучује распуцавање. Три првопласиране екипе и десет најбољих појединаца пласираће се за финале лига ЛСС које се одржава крајем септембра, у Спортском центру ''Ковилово'' у Београду.

                                            Зоран Максимовић,
                                            комесар Шумадијске лиге

 

 

Више фотографија погледајте у ФОТО